Referat från årshögtiden för Roseniussällskapet 16 februari

Carl Olof Roseniussällskapets årshögtid firades i Betlehemskyrkan 190216 med ett 30-tal deltagare. (korrigerad bildtext)Styrelsen samlad vid Rosenius talarstol som forfarande är i bruk i Betlehemskyrkan. Fr v Torbjörn Larspers, Uppsala,  Jens Lunnergård, Sollentuna,  LarsOlov Eriksson, Uppsala,, Birgit Hedman, Umeå och Lars G Brandt från Vännäs.
Torbjörn Larspers, teol doktor, talade tankeväckande om Rosenius och hans intresse för martyrerna. Magnus Persson, nyligen prästvigd i EFS, var huvudtalare och berättade hur boken Syndens dagliga plåga väckte upp hans intresse för Rosenius och medförde en radikal förändring i hans trosliv – från härlighetsteologi till ”ärlighetsteologi”. Syndafördärvet inom oss måste avslöjas innan vi får smak på evangeliet och inser vårt behöv av syndernas förlåtelse. Magnus påpekade också att förkunnaren inte får skymma Jesus, Rosenius ska blekna bort och Jesus och hans försoning ska bli stor.
På årsmötesförhandlingarna fick styrelsen förnyat förtroende. Ordförande LarsOlov informerade om planerna på att publicera 40 st nyupphittade predikomanus i original. Ett flertal förkunnare kommer  utifrån dessa att skriva en predikan i Rosenius anda som kommer att tryckas. Den första boken av fyra beräknas komma ut i sommar. Dessutom pågår revidering och nyöversättning av Rosenius lilla dagbetraktelse.

NYHET! Carl Olof Rosenius betydelse – regionalt, nationellt och internationellt 150:-

Rosenius skrifter på olika språk på bokbordet vid årshögtiden i Betlehemskyrkan

 

 

 

 

.

1 tanke kring ”Referat från årshögtiden för Roseniussällskapet 16 februari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *