ROSENIUSDAGEN 15 aug i ÅNÄSET

Roseniusdagen hölls traditionsenligt den 15 augusti på Roseniusgården, Kyrkgatan 16 B i
Ånäset.
Inger Boman berättade initierat om Maja-Lisa Söderlund, född i StorKåge 1794, byabönsledare och själavårdare. Maja-Lisa blev onvänd 1820 och kunde många av Luthers predikningar utantill. Hon reste runt i byarna och förkunnade och höll byabön. Carl Olof Rosenius brevväxlade flitigt med Maja Lisa så länge hon levde (dog 1851) och han satte stort värde på hennes råd i själavårdsfrågor. Här ett exempel på hennes råd: Glöm aldrig i den glada sunden att frukta vår så goda Gud, och i den mörka, det renande blodet och Guds nrvaro!

Ett 50 tal Roseniusvänner var samlade med coronaavstånd i soligt väder. Efter samlingen visade Roland Ivanson Maja-Lisas stuga som flyttats och placerats precis bakom Roseniusgården. Väl värt ett besök!

Stöd Roseniusgårdens Vänner!
Swisha till Roseniusgården (EFS Västerbotten) 123 453 6819

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *