SVERIGE LÄSER !

Sverige läser ! : 1066 böcker ur tusen år av svensk litteratur från vikingatid till år 2000

av Olof HolmKristina LundgrenBarbro Thomas och Birgitta Widstrand 
utgiven av: DELS Tidskrifter

Det har skrivits många böcker om vad som bör läsas, utifrån vilka böcker som är bäst. De litterära sällskapen i Sverige, DELS, får ofta frågor om sådana lästips men vill inte komma med några ”bör”, utan tipsa om böcker och författarskap som många läsare kan njuta och ha glädje av. Och återupptäcka, böcker som sjunkit in i glömskan i konkurrens med all nyutkommen litteratur.

Med den här guiden till svensk litteratur vill DELS också öka intresset för läsning, för mer läsning, av fler författare, i olika genrer, och för mer återutgivning av svensk litteratur som förtjänar att hållas levande och uppmärksammas för nya generationer av läsare. Den innehåller tips om 1066 böcker ur tusen år av svensk litteratur från vikingatid till år 2000.

Roseniussällskapet är ett av de 80 sällskap som har bidragit till denna Sverige-kanon. Under rubriken Sakprosa, idé och debatt omnämns Husandakt och Vägledning till frid av Carl Olof Rosenius som rekommenderad läsning.

Boken kan rekvireras från Roseniussällskapet, Östervägen 3, 19149 Sollentuna eller maila din beställning till info@co-rosenius.se. Pocket bok 267 sidor endast 47:-/styck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *