PIETISTEN I SERIETIDNINGSFORMAT

Nya tider kräver nya grepp. Väl medveten om att det är så, måste jag medge att min första tanke när jag såg Pietisten som serietidning var skepsis. Men när jag nu läst första numret av den nya Pietisten med underrubriken En serietidning om kristen tro för unga, vuxna och seniorer måste jag medge att jag faktiskt är lite imponerad.

Temat för detta första nummer är ”Religiositet vs. Kristen tro”, och redaktören Gunnar Löfgren har lyckats framställa detta livsavgörande ämne på ett både illustrativt och teologiskt klart sätt. Formen må vara ovan, men innehållet är gedigen roseniansk förkunnelse. Detta stryks också under av att numret innehåller en längre artikel av Rosenius själv till temat. Serietidningsformen är alltså inte ett förytligande av budskapet utan ett förtydligande av det för en ny tid.

Syftet med tidningen är att göra Rosenius teologi mer lättillgänglig och ge mersmak till att läsa Rosenius egna texter. Och jag kan se flera användningsområden, inte bara för unga människor utan även för lite äldre – det handlar inte om en serietidning för barn; det bör nog tilläggas.

Även jag som ganska van Roseniusläsare har haft glädje av detta första nummer och ser redan fram emot nästa, som ska handla om vem som bestämmer vad kristen tro är.

Att tidningen bär det ärevördiga namnet Pietisten kan verka lite förvånande. Får man återanvända ett namn på detta sätt? Svaret är: Ja. Redaktören har låtit inregistrera namnet, så allt är i sin ordning. Mer information om denna tidskrift kan fås på www.pietisten.com och beställning kan göras på www.bvforlag.se. Pris 65:-/styck. Mängdrabatt 25% vid köp av 10 ex.

LarsOlov Eriksson

Budbäraren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *